fbpx

Kwaliteits Kalfsvlees

Kalfsvlees is fris-roze, mals, mager vlees, soms met een randje vet aan de buitenkant.

Het is doorgaans niet goedkoop. U heeft er minder van nodig dan van rund- of varkensvlees, want het verliest tijdens het klaarmaken minder aan gewicht omdat de bereidingstijd veel korter is.

1003

Wist u dat ?

-Kalfsvlees licht verteerbaar, arm aan cholesterol en rijk aan vitaminen en mineralen is?
-Kalfsvlees tevens goed in een eiwit rijk dieet past?
-Het Kwaliteits Kalfsvlees bij de Boer ’n Winkel verkocht wordt?
-De kalveren op eigen bedrijf opgegroeid zijn?
-De kalveren maar ook het Kwaliteits Kalfsvlees op vele manieren gecontroleerd wordt.

En...

Kalfsvlees is zacht van smaak en kan goed gecombineerd worden met verse tuinkruiden, champignons, rode en witte wijn. Een teveel aan kruiden en specerijen kan de eigen smaak gemakkelijk overheersen. U mag kalfsvlees nooit langer bereiden dan aangegeven, dan wordt het vlees minder mals.